”110 procent tillgängligt, tillgängligt och klart” – Better Business Bureau är inte stängt. Beredd att hjälpa invånarna att bekämpa COVID bedrägerier

Som om vanliga bluff samtal inte är illa nog, nu scammers jagar på din sårbarhet och rädsla för att skydda personliga tillgångar under COVID-19 krisen; så mycket så att Central Illinois Better Business Bureau har sett en ökning av rapporter bluff tracker.

BBB VD och koncernchef, varnar Jessica Tharp invånarna att akta sig för för bra för att vara sant ”exklusiva” erbjudanden. Till exempel, erbjudanden från falska läkemedelstillverkare.

”De hävdar att regeringen har detta vaccin, men de håller det under wraps, men du kan få tillgång till det – bara ange ditt kreditkort här .” Tharp förklaras.

Gör inte så. För att undvika missförstånd, FDA har inte godkänt några virusvacciner ännu.

Tharp säger också en annan stor röd flagga?… ansökningar om ekonomiskt stöd från statliga institutioner.

”CDC är den viktigaste som imiteras. Vi får rapporter om människor att få e-post som ser ut som de är från CDC, kanske talar om Coronavirus, eller forskning som de har gjort, kanske till och med be om donationer.” Återigen förklarade hon, organisationer som Centers for Disease Control, FBI, etc kommer inte att be om någon form av online betalning.

Tharp gör dock erkänna att fler online-erbjudanden poppar upp är inte ovanligt i denna tid av social avståndstagande. Folk behöver bara granska dem som de skulle något annat.

”Ta en ordentlig titt på vem du gör affärer med. Är de ens i USA? Vad är deras återvändandepolicy? Vad är leveranspolicyn? Hur skyddar de dina kreditkortsuppgifter?” Dessa är alla frågor hon säger att konsumenterna bör ställa i alla situationer, inte bara en nationell hälsokris.

Kanske lika viktigt som de tekniska tipsen, är dina instinkter också.

Flera lokala invånare berättade 25 Nyheter de hade upplevt en ökning av spam samtal, automatiserade värvningar, utländska erbjudanden och COVID relaterade bedrägerier, med oidentifierade personer eller företag driver dem att köpa tjänster för att skydda sin ekonomi, hälsa eller andra tillgångar.

En North Peoria bosatt Jessica Perham sa att någon ringde hennes man påstår sig vara från Aetna. Hon var inte riktigt säker på om de var legitima eller inte, men de var extremt påträngande.

”De fortsatte att försöka få honom att lyssna på deras försäljning beck.” Perham sa, efter hennes man upprepade gånger avböjt säljarens erbjudande om ytterligare hälso-och sjukvård på toppen av vad han redan hade.

Lyckligtvis Perhams bara hängde upp och ignoreras på okänd representant efter konstant badgering, men för andra som kan vara nervös om att luras, säger Tharp BBB är igång.

Av alla företag som har stängt eller förkortat timmar eller, de är inte en av dem. I själva verket är Tharp anges, är deras kontor avvaktar för att hjälpa punkt invånare och företag i rätt riktning mitt i så mycket förvirring.

”Så här tar jag itu med arbetslösheten.”
”Det är så här jag behöver kommunicera min marknadsföring. ”
”Så här hanterar jag mina anställda.”
”Hur blir jag en ledare när alla är hemma?”
”Här är webbseminarium datum som småföretag administration har på hur hela detta ekonomiskt stöd sak fungerar.”
Tharp förklaras medan många människor vet BBB för att slå ner på bedrägerier och företag betyg, de är så mycket mer; erbjuda rådgivning till företag och invånare när de bara inte vet var de ska vända sig för att få hjälp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *