Illinois Chiefs pack träningspass inför fritids marijuana legalisering

Det är som finaler vecka för polisen – bara dagar nu tills fritids marijuana är lagligt i Illinois och brottsbekämpning studerar om hur man kan genomdriva allt.

Under de senaste veckorna har stad och förtroendevalda, lärare, invånare och polis uttryckt sin åsikt om fritids cannabis och hur det kommer eller inte kommer att gynna staten, men den senare, har varit lika högljudd om några av de gråzoner när det gäller verkställighet.

Nästan sjuttio rang officerare och chefer deltog i frivillig utbildning vid Illinois Central College. Central Illinois Police Training Center ligger på skolans norra campus i Peoria.

Den folkliga konsensus bland brottsbekämpande verkar vara att utbildning för att förstå hur man fullt ut genomdriva, verkställa och förstå cannabis lag är inte en ändlig fråga; snarare en pågående process som kommer att ta rättspraxis för att navigera.

Men 3-timmars kursen var en början för en lag som folk som Chillicothe borgmästare Don White och tidigare Bartonville polischef Brian Fengel, överens var rusade.

Fengel övergick från polischefen till direktören för utbildningscentret, kör punkt på initiativ som torsdagens, som uppmanade Peoria County State’s Attorney Jodi Hoos att tala.

Område polis och ledare stad har berättat 25 Nyheter vid flera tillfällen de har väntat på mer riktning från Hoos kontor om förtydligande om lagen innan du justerar förordningar, politik och förfaranden.

Under sin del av klassen gjorde Hoos klart att en av hennes högsta prioriteringar är att utbilda allmänheten om de rättsliga parametrarna för fritids cannabisanvändning. Och hon utmanade alla närvarande att ta en aktiv roll i denna bedrift.

”Lagen är 21 år och äldre; Vilket betyder att om det finns en 20-åring som har det, så är lagen inte för dem. Liknar minderåriga supande. Betyder det att du ska sätta handbojor på dem och boka in dem? Nej. Det är inte vad jag förespråkar för och det är inte vad mitt kontor kommer att stå för.” Hoos sa.

Hon erkände en överväldigande mängd människor fortfarande tror att lagen tillåter dem att röka fritt – var som helst, dock och något belopp; trots institutionernas ansträngningar att publicera fakta, resurser och påminnelser på sina webbplatser osv.

Hoos gav också den officiella sanktionen för officerare att använda sin diskretion i situationer som inte är särskilt beskrivs i lagen, men återigen hon upprepade – ”… Det är inte annorlunda än om du misstänker att någon kör nedsatt på grund av alkohol.”

När klockan slår midnatt den 1 januari 2020, hoos inte tyder polisen vända andra kinden till bara för att lagen är ny. Hon uppgav dock att hon förväntar sig att polisen använder samma diskretion som de gör med alla situationer för att göra en bedömning samtal om ”vissa” överträdelser som kinks av lagen utarbetas.

East Springfield polischef Kenny Winslow ekade det, samtidigt som man påpekade behovet av lokala kommuner att komma ikapp också. Många röstar fortfarande om huruvida cannabis apotek ska tillåtas att starta en butik eller inte, samtidigt som de arbetar genom sina egna förordningar – som alla måste komma efter flera offentliga möten och omröstningar.

”Brott mot denna lag kan vara kriminella i vissa aspekter, kan de vara civila och det kan vara en hyresvärd hyresgäst fråga i vissa aspekter också … Det handlar om att utbilda människor och det är vad det kommer tillbaka till. ”Är dina handlingar rimliga? Försökte du göra en ärlig, god tro för att följa lagen? Och då vår diskretion kommer på samma sätt.” Winslow beskrivs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *