Illinois State Police: Ingen kommer att arresteras, men uppmanar företag att följa

Illinois State Police säger att det inte kommer att utfärda kriminella förseelser till individer för brott mot guvernör JB Pritzker’s stay-at-home order, men kan utfärda citat till företag, LLPs, och andra affärsenheter som verkar i strid.

Emergency regler in i fredags av Pritzker kodifiera öppna ett företag i strid med sin beställning som ett brott mot Illinois Department of Public Health förordningar.

Reglerna tillåter företag att debiteras med en klass A förseelse, bestraffas med böter som sträcker sig från $ 75 till $ 2.500. Mindre än ett års fängelse är också en möjlighet.

Pritzker s administration har kommit under beskjutning från republikanska lagstiftare. House republikanska ledare Jim Durkin kallade reglerna en rättslig overreach och utanför ramen för guvernörens auktoritet.

En bipartisan tillsyn kommitté bestående av lagstiftare har möjlighet att se över de nya reglerna på onsdag som lagstiftare återsamlas i Springfield. Om kommittén inte vidtar åtgärder för att avvisa reglerna, skulle de förbli i kraft i 150 dagar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *