Lagstiftare, Pritzker svara på IDES dataintrång

Ett tekniskt fel i Illinois nya datasystem som skapats för 1099 arbetstagare att ansöka om arbetslöshet orsakar många att oroa sina personuppgifter är i fel händer.

Illinois Department of Employment Security (IDES) meddelade glitch söndag kväll. Men IDES tjänstemän står fortfarande inför intensiv granskning.

Efter månader av väntan på att ansöka om arbetslöshet, vissa oberoende entreprenörer och gig arbetstagares personuppgifter kan ha läckt ut. Minst en person kunde se en hel sida med information, inklusive namn, personnummer och adresser till sökande.

Rep Terri Bryant (R-Murphysboro) förde detta till kännedom för Pritzker administrationen fredag eftermiddag.

”Har du ett protokoll?”
”Jag vill inte bara skydda mina väljare i den 115: e, detta är hela staten,” Bryant betonade. ”Alla som fick på den webbplatsen från den 11: e till den 15: e kunde ha äventyrats.” Bryant specifikt vill veta hur institutionen förbereder sig för dessa situationer.

”Vad var det för protokoll som skapades för att låta folk veta? Har du ett protokoll? Använder du det just nu,” frågade Bryant. ”Eftersom du kanske har gjort allt du ska göra, men någon måste berätta för mig för om de inte jag ska fortsätta skrika.”

House republikanska ledare Jim Durkin (R-Western Springs) säger Pritzker administrationen borde ha berättat för alla om denna fråga på fredag. Guvernörens talesperson sa att vi har det under kontroll. Men detta är inte precis som att städa upp mjölk som har spillts på golvet,” Durkin sa. ”Det här är större än så.”

Utredning pågår
Utan helgen pressbriefingar, gov JB Pritzker kunde inte officiellt ta upp frågan förrän måndag eftermiddag. Pritzker säger att det pågår en utredning om hur det gick till. ”Det är viktigt att vi identifierar alla dem som påverkades av den överträdelsen. Detta är, som ni vet, det har hänt i stora företag och andra aspekter av andra regeringar runt om i USA,” Pritzker förklaras. ”Vi tycker inte om att det händer här.”

Därför säger Pritzker företaget bakom det nya systemet – Deloitte – kommer att erbjuda kreditrapportering tjänster till alla drabbade. Tjänstemän vet fortfarande inte hur många sökande hade information läckt ut på nätet. Men Säger Bryant guvernören inte borde ha väntat hela helgen innan berätta för invånarna om frågan.

Folk har rätt att ha insyn i sin regering, och jag vet att folk inte litar på regeringen. Detta är ett exempel på varför människor inte, och det är en riktig skam.”

Bryant betonar att hon inte kommer att släppa denna fråga tills hon vet att varje Illinoisan är skyddad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *