Lokala COVID-19 testplatser fortsätter att se bra valdeltagande

Heartland Health Services kör genom COVID-19 testplatser i Peoria och Pekin har sett en hel del trafik, slutföra nästan 400 tester under de senaste två dagarna och 4.500 totalt.

Dr Gregg Stoner, Chief Medical Officer för Heartland Health sa att de ger ut resultaten via telefonsamtal eller text.

”Vi frågar alla när de har sina prov tas kan vi text dem deras resultat och om det är negativt och de har sagt ja, vi text dem så fort vi får dessa resultat .” sade Dr Stoner

Om du är positiv kan du förvänta dig ett telefonsamtal. Dr Stoner granska varje positivt testresultat själv och kontrollerar deras journaler. Men inte alla resultat kommer i tid.

”De är inte alltid kör dem i exakt den ordning som de har erhållits. Så vi har haft tillfällen då testresultat från en onsdag inte är tillgängliga men de från torsdag är. Vi meddelar folk så fort vi får resultaten”

Medan det ursprungliga hoppet var att ha alla tester gjort inom 24 timmar, dr Stoner sa att de Pekin privata labb bearbetning av resultaten, Reditus Laboratories, vanligtvis har dem redo i 3 till 4 dagar. Fortfarande mycket snabbare än de statliga labben var.

”Om du tänker tillbaka på hur allt detta började, det tog 7-10 dagar att få resultat från staten labs.”

Medan du väntar dock vill de inte att folk ska anta att ”inga nyheter är goda nyheter”. Du uppmanas att vänta på dina resultat, särskilt om du visar några symtom. Och om du inte har fått dina resultat i ett par dagar, förvänta dig inte deras COVID hotline nummer för att få ditt svar.

”De vill veta och vi förstår det, alla vill veta sina resultat, men vi ger dem vår så fort vi kan.”

Dr Stoner sade också att andelen människor utan symtom som testar positivt för det nya viruset är fortfarande runt 42%.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *