McLean County Board vill nöjesfält testplats för att hålla öppet, förseningar beslut att återuppta företag

Den McLean County Board vädjar till toppen Illinois och amerikanska tjänstemän hälsa att hålla öppet COVID-19 testplats på west Bloomington nöjesfält, även som styrelseledamöter beslutar att vänta i en vecka för att underteckna en plan för att öppna området företag.

Styrelsen tisdag kväll överens om att skicka ett brev till Illinois Department of Public Health Director Ngozi Ezike och US Health & Human Services sekreterare Alex Azar att ompröva fredagens planerade stängningen av coronavirus testanläggning.

I brevet erkände styrelseordförande John McIntyre platsen var väl under sin dagliga kapacitet att administrera 250 tester, men det berodde på att endast första responders, vårdpersonal, och människor som uppfyller vissa hälsokriterier kunde testas.

Men tjänstemän lättade några av dessa begränsningar den 29 april.

”Sedan dess, som ordet har spridit sig om den mindre restriktiva karaktären av testkriterier, ökade användningen av webbplatsen dramatiskt,” brevet sa.

Testplatsen såg 726 patienter veckan den 28 mars till en vecka hög på 852 veckan den 9 maj, fortsatte brevet med att säga.

”Som vår stat och nation så småningom börja processen med att återuppta på ett säkert, metriskt-driven sätt, kommer det att vara avgörande för vår lokala befolkningen och de som interagerar med våra samhällen genom vårt transportnätverk som vi har en lokal och tillförlitlig testplats,” brevet också sagt.

Under tiden är McLean County Board väntar på input från länets hälso-styrelsen innan man beslutar om att anta den så kallade Restore Heart of Illinois (HOI) plan för att öppna området företag, som föreslår att återuppta företag i snabbare takt än rekommendationer från Gov JB Pritzker.

Den McLean County Board of Health kommer att diskutera frågan torsdag kl 5:30, och hela länsstyrelsen kommer att träffas igen i särskilda session en vecka senare för att förmodligen vidta slutliga åtgärder, den 28 maj kl 5:30

”Jag uppskattar att styrelsen för hälsa kommer att ta sig tid att se över detta eftersom det är deras auktoritet i slutändan, och deras åsikt som verkligen diktera hur vi går vidare,” sade länsstyrelsen medlem Carlo Robustelli.

”Staten planen går alldeles för långsamt,” sade styrelseledamot George Wendt. Han är orolig för nedläggningar av företag som leder till allvarliga psykiska problem, alkoholmissbruk och självmord.

”Ju snabbare vi öppnar dessa företag, kan vi undvika möjligen några av de andra konsekvenserna och oavsiktliga konsekvenser av att ha företag stängas,” Wendt sa.

Styrelse vice ordförande Jim Soeldner, från den lilla byn Ellsworth, ber om slutliga styrelseåtgärder vid det särskilda mötet.

”Den lantliga delen av länet, de små företagen, de små byarna, gör ont,” Soeldner sa.

Styrelseledamot George Gordon vill ha fler alternativ än att bara omedelbart genomföra HOI planen eller avvisa den.

”Jag skulle vilja ha lite mer flexibilitet eftersom vi alla står inför de oerhört tuffa val som är inblandade i potentiellt liv kontra försörjning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *