Filmindustrin arbetstagare orolig för stadens budget föreslagna nedskärningar i Greater Philadelphia Film Office

det skulle ha varit en lämplig titel för Invincible, Mark Wahlberg filmen om Philadelphia Eagle walk-on Vince Papale, hade det filmats i North Jersey och Giants Stadium som producenterna ursprungligen hade tänkt.

”De scoutade här, och sedan bestämde de sig, nej, vi kommer att använda Giants Stadium,” erinrade Diane Heery, delägare i den lokala gjutning byrån Heery Loftus Casting. Efter att ha hört detta från filmens producenter, kallade hon Sharon Pinkenson, chef för Greater Philadelphia Film Office, den organisation som marknadsför staden och regionen till film, TV och streaming produktioner tjänst.
”Jag ringde Sharon direkt och hon fick rullande och vände det och gjorde det komma till Philly,” sade Heery, som anser att filmen kontoret opinionsbildning och expertis som är avgörande för hälsan hos den lokala filmindustrin, som leverantörer säger är centralt för en större ”kreativ ekonomi.”

Heery är en av de lokala företagare besväras av föreslagna nedskärningar i budgeten för sju personer filmkontor. Borgmästare Kenney meddelade nyligen att, mitt i pandemi-relaterade budgetkriser, hans föreslagna nya budgeten skulle defund office of the City representant, som hade gett ca $ 131.000 årligen till GPFO – ungefär 18% av sin $ 741.000 årsbudget. (Stadens bidrag till GPFO nådde en topp på $ 239.000 under 2014, och har sjunkit stadigt sedan dess.)

En talesman för borgmästaren sade administrationen är medveten om nedskärningarna är smärtsamma men säger att de är nödvändiga under omständigheterna, med staden plötsligt kort på nästan $ 650 miljoner.

Den reviderade FY21 budgeten skapades med tydliga prioriteringar i åtanke: att hålla alla Philadelphians säker, frisk och utbildad samtidigt som centrala kommunala tjänster, säger talesman Lauren Cox. ”Medan administrationen värderar Greater Philadelphia Film Office och dess ansträngningar för att få filmprojekt till staden, vårt stöd för deras arbete kommer att behöva flytta med tanke på de smärtsamma budgetnedskärningar vi har varit tvungna att göra.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *