Olagliga vattenmätare, frusna rör och mer på Morton’s Oak Lawn Estates

Avloppsvatten läckor, igensatta avlopp, exponerade ledningar och otaliga oavslutade projekt fortsätter att fylla en tvätt lista över problem på Oak Lawn Mobile Estates i Morton.

Oak Lawn är en gemenskap av tillverkade hem, vanligen kallad en ”husbil gemenskap” och de boende där säger att deras nya ägare – RV Horizons- har vänt sina liv upp och ner.

RV tog över i februari 2018 och försökte omedelbart tvinga boende – varav de flesta är över 60 år– att skriva under ett olagligt 48-sidigt hyresavtal som skulle ha tagit bort deras rättigheter och höjt hyran.

På toppen av det, RV lagt till en klausul i hyresavtalet som skulle införa en daglig $ 50 avgift för varje dag människor lämnade hyresavtalet osignerade, tillsammans med hot om vräkning.

”Folk har lämnat in sin titel och sina nycklar och vänster” säger Bob Hasty, Vice President för Oak Lawn Villaägare Association. Med en dyster blick i ansiktet förklarade han hur många äldre invånare kände sig mobbade till att tvinga och hade inget annat alternativ. ” Det är synd. Det är inte rätt. Du har personer med funktionshinder som bor här. Veteraner bor här.”

Hasty la saker blev så outhärdlig, en handfull invånare poolade sina egna pengar för att anlita en advokat för en kort tid.

Denna advokat kunde framgångsrikt hävda de boende var skyddade enligt The Mobile Home Hyresvärd och hyresgäst rättigheter lagen, som i huvudsak erkänner att i delstaten Illinois, alla tillverkade hem hyresgäster har en ”rullande hyresavtal” som automatiskt förnyas varje år den 1 februari.

Dessutom kunde deras advokat, som senare drog sig tillbaka från fallet på grund av en påstådd intressekonflikt, hålla sitt befintliga hyresavtal i takt. Det gjorde det möjligt för familjer att undvika att betala hyreshöjningar eller underteckna några nya hyresavtal.

Men det slutade inte där. Sharon Stout, vd för Oak Lawn’s HOA säger RV också skickat entreprenörer ut för att installera – vad de senare lärt sig- var olagliga vattenmätare.

Och med mätarna, kom huvudvärk. Snart flera invånare började närma sig henne frågar vad som kan göras åt skyhöga vattenräkningar.

Stout säger i 33 år hon och hennes man har bott där, de hade aldrig varit ansvarig för att betala för avloppsvatten, skräp eller vatten, men fick snabbt höra att det skulle vara deras ekonomiska ansvar. Enligt deras hyresavtal övertogs alltid denna roll av fastighetsägaren.

”Det sa att jag använde 1800 liter på en dag. Inte en chans.” Don Wessely förkunnade. Wessely, i HOA: s styrelse, höll upp ett lagförslag som indikerade en skarp kontrast av vattenanvändning.

För en enda dag i mars 2019 visade ett diagram Wessley använt mer än 3000 liter vatten, trots att det aldrig har överskridit mer än 80.

Andra invånare, frustrerad efter att också debiteras mer än 10x deras normala användning, bad en stat VVS-inspektör att gå in.

Det visade sig att några meter installerades baklänges. Stout säger inspektören bekräftade mätare var inte bara dyrt, men också potentiellt farligt. ”Han sa” detta är olagligt. Mätaren i sig är olaglig. Det är inte upp till Illinois kod. Det sätt det installeras är olagligt Det är insvept i husisolering vilket är olagligt eftersom det är en brandrisk. Stout har delats.

Invånarna säger vad som en gång var en vacker gemenskap fylld med 551 välskötta partier, har försämrats till en dyster, fragmenterad komplex av 410.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *