Philly har den lägsta minimilönen av alla större amerikanska staden, säger ny studie

I Baltimore, om du arbetar för minimilön, kommer du att dra in $ 11 i timmen.

I Boston tjänar du ungefär 12,75 dollar. I Washington, D.C., är det 14 dollar. I New York, 15 dollar.

Men det finns bara ett stort stopp längs Amtrak nordöstra korridoren där minimilönen löntagare garanteras en inkomst under federalt definierade fattigdomsgränsen.

Det är Philadelphia, där minimilönen löntagare eke ut $ 7,25 i timmen.

Pennsylvanias största metropol har vad som i praktiken är den lägsta minimilönen av alla större städer i Amerika, enligt en studie publicerad onsdag av Pew Charitable Trusts.

Philadelphia är lite av en avvikare, särskilt för städer i denna del av landet, säger studiens författare, Seth Budick, en officer med Pew’s Philadelphia Research and Policy Initiative.

”Vi visste att gå i att Philadelphia skulle vara bland de lägsta när miniminivån justerades för lokala lönenivåer och levnadskostnaderna,” Budick sa. ”Men vi förväntade oss inte att det var den absolut lägsta.”

När det gäller den råa dollarn siffra är Philadelphia bunden med Pittsburgh och ett dussin andra stora kommuner att erbjuda de minst betalda arbetarna federalt uppdrag minst $ 7,25.

Räknat som årsinkomst, som uppgår till $ 15.080 per år. En två-medlem hushåll med en total inkomst under $ 16.910 anses leva i fattigdom.

Bland minimilönerna fanns kassörer. vård-, psykiatriska och hemsjukvårdare; kockar och kockar; säljare i detaljhandeln. och personlig vård medhjälpare, enligt Pew.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *