Särskild huvudbonade del av behandling som erbjuder förlängd livslängd för hjärncancerpatienter

American Cancer Society erbjöd nyheten 8 januari, att vi nyligen (2016-2017) såg den största enskilda år minskning av cancerrelaterade dödsfall och en 29% minskning av dödligheten mellan 1991 och 2017.

Scientific American har kallat glioblastoma ”den dödligaste mänskliga cancern” som vanligtvis bara tillåter en patient att fortsätta i 12-15 månader efter diagnos.

Men det finns sätt att överleva över förväntan.

Ett par i DeWitt County möter i köket i sitt hem i Clinton, IL flera gånger i veckan.

De placerar ett speciellt huvudbonade på plats som kommer att bromsa tillväxten av de dödliga tumörerna inuti Norman Emerys huvud.

För Rachel och Norman har det varit deras rutin, flera gånger i veckan, sedan juli 2017.

Han har burit huvudbonader och batteridrivna datainspelare, tillsammans med kablarna anslutna till mottagarna fastnat i hårbotten för 2-3 dagar i taget, 24 timmar om dygnet.

Vanligtvis används tillsammans med andra läkemedel,(strålning och kemoterapi) Emery s känner Optune enheten är en stor del av orsaken Norman fortfarande lever, långt utöver vad som anses typiska GBM, som det är känt av drabbade familjer.

”Jag är som, ”Behöver jag handskar? Behöver jag en mask? Är detta ett sterilt förfarande? Du vet, det var verkligen skrämmande,'”Rachel Emery sa. Och jag var väldigt nervös. Och det tog nog mig:30 minuter varje gång att tillämpa det eftersom jag var så orolig. Det känns som om vi har GBM, på sätt och vis. Jag vet att det låter konstigt, men det påverkar mig så mycket på alla nivåer, att för mig att inte vara en del av hans vård ger … Liksom, jag skulle inte vilja att annars komma in och göra detta så att jag inte skulle behöva.”

Det centrala hjärntumörregistret i USA (CBTRUS) förväntade sig att 25 510 maligna hjärntumörer skulle upptäckas i hela landet under 2019.

Siffrorna visar också att glioblastom är det största hotet i den kategorin.

För Normans åldersgrupp, 45 till 54, kommer endast 8% av gliopatienterna att överleva i 5 år. Han är 52.

”Om du fastnar på varför, du om kan inte fungera. Jag är mer i hur,” Rachel Emery sa. Hur vill vi göra det här? Hur vill vi leva igenom detta på ett sätt som förhoppningsvis hjälper någon annan? Det är ett föredöme för våra barn om hur man möter lidande och prövningar?”

De har sex barn, inklusive Naomi, med särskilda behov.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *