State Farm nedskärningar priser med $ 2200000000, ser färre bilister på vägen under pandemin

Bloomington’s State Farm Insurance är ute efter att sänka auto priser rikstäckande med ca $ 2200000000 eftersom människor kör mindre under COVID-19 pandemi.

Landets största auto försäkringsgivare meddelade måndag den planerar att sänka priserna med 11 procent, även om ränteförändringar i vissa stater är föremål för myndighetsgodkännande. Dessutom kan kundräntesänkningar variera beroende på individuella förnyelser, sade företaget.

”Current State Farm kördata och fordringar erfarenhet visar en betydande nedgång i miles driven och färre olyckor,” State Farm Senior Vice President Kristyn Cook-Turner sade i ett förberett uttalande.

”Som ett resultat, vi letar efter sätt att fortsätta stödja våra kunder medan vi övervaka och anpassa sig till trender,” Cook-Turner också sagt.

Cirka $ 2200000000 i räntesänkningar följa State Farm tillkännagivande April 9 att det var tillbaka en $ 2 miljarder utdelning till bilförsäkringskunder som en del av bolagets Good Neighbor Relief Program. Vid den tiden, State Farm sa också att det erbjöd ”flexibla alternativ kundbetalning och filantropiska lättnad.”

”Med skolor och företag stängda, och många av oss skydd i våra hem, människor kör mindre just nu, så vi återvänder värde till kunderna som vi räknar med färre auto fordringar,” företaget sa.

State Farm sade utdelningen var den största betalas till kunder i företagets historia.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *