Urban Outfitters lager sjunker eftersom coronavirus vände en ”enastående” kvartal till ”en övning i krishantering”

Urban Outfitters såg sina aktier falla så mycket som 8 procent i handeln onsdag efter verkställande direktör och grundare Richard Hayne sade försäljningen är nere med hälften från pre-coronavirus dagar på minoriteten av butiker som hittills har öppnats igen – och att ett hopp i online-försäljning har inte varit tillräckligt för att upprätthålla intäkter eller vinster.

Beståndet för South Philadelphia-baserade clothier föll så lågt som $ 16,01, men förblev över sin marknad-krasch April låg på $ 12,77. Den sista siffran var Urban Outfitters lägsta aktievärde under de senaste 16 åren innan en partiell rekyl förra månaden på förhoppningar om en snabb återhämtning.

Som jämförelse, Five Below, etail kedjan fokuserade på mellanstadieelever också baserad i Philadelphia, föll så lågt som $ 52,27 i mars, men onsdag var handel högre än $ 93, närmar sig sin pre-coronavirus nivå, som butiker öppna igen och unga shoppare tillbaka. (Det stängt onsdag på $ 92,29, ner 2,11%.)

Five Below planerar att ha de flesta butiker öppnas igen i juni efter att tillfälligt sänka lönerna på market street huvudkontor i Center City, inklusive en 50 procent minskning för VD Joel Anderson, och för lager-och fältchefer. Det är att lägga curbside pickup samtidigt trimma tillväxtplaner. Det planerar fortfarande att öppna så många som 120 butiker i år, men det är ner från sitt tidigare mål på 180.

Urban Outfitters hade bokat stigande försäljning i vinter, men som slutade 14 mars när Hayne gick med på att stänga butiker som ”trafik och försäljning försvagades, först i Milano, sedan Seattle, sedan New York”, sade han investerare i en tisdag natt konferenssamtal.

Bolagets ”enastående kvartal blev snabbt en övning i krishantering”, tillade han.

Medan många arbetade hemifrån, försökte företaget att hålla modeller och annan personal och entreprenörer som arbetar på sin Navy Yard kontor, hantering online-försäljning, ett beslut som upprörde vissa anställda. Hayne sade att företaget hade antagit rigorösa rengöringsförfaranden som Hayne sa ”kraftigt minskat spridningen av infektion inom vårt samhälle” och att effekterna av coronavirus på anställdas hälsa var ”mindre.”

Men, tillade han, har verksamheten inverkan varit stor, och skadlig, och hotar att pågå. Hittills har den ökade digitala försäljningen – ”två miljoner digitala leveranser från våra butiker under kvartalet” – inte kompenserat för den minskade butikstrafiken och osäker tillgång till fabriker och leverantörer. Bolagets detaljhandelslager sjönk 18 procent under de senaste tre månaderna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *